CHOP

Pasiune pentru gust bun

17

IANUARIE, 2019

venit, văzut… scris

E cu adevărat o „apariție” în peisajul culinar clujean. Și nu prin designul spațiului, dacă la acest aspect vă gândeați – care nu arată rău deloc, e drept – ci mai ales prin maniera în care este abordată mâncarea. Atât ca gust, cât și ca prezentare. De două ori le-am fost oaspete, în conjuncturi total diferite și de fiecare dată senzația dominantă a fost aceea că fiecare fel servit este o poveste în sine. Elaborată, cu detalii bine puse la punct, antrenantă, profund acaparatoare și pe deplin fermecătoare. Aștepți cu sufletul la gură să-i descoperi noi capitole, să vezi cum vei mai fi surprins la pasul următor. Da, la Chop mâncarea-i cam de poveste.

 • Facebook
 • Twitter

Popas pentru timp de calitate și ambianță plăcută

Dar până să ajungi la magicul moment al degustării, punctul culminant, nici intriga nu-i de lăsat: locație, servicii, ambianță.
Poate să fi fost și de la ninsoarea aceea de decembrie bogată, căzută cu nemiluita și așternută puzderie întru bucuria copiilor, ori de la starea de încântare asociată sărbătorilor ce urmau să vină, dar incursiunea la Chop din mijloc de decembrie s-a așezat tare bine. Memorabilă. Așa a fost. Tihnită clipă de răgaz, popas bine-venit înainte de nebunia agitației adusă de pregătirile intense pentru o perioadă plină de zile libere.

 • Facebook
 • Twitter

Spațiul în sine, ofertant, cu amplă deschidere, este poate cumva asemeni unei scene de spectacol căci bucătăria e deschisă. Ceea ce poate fi fabulos. Ca și cum ai fi lăsat pe platourile de filmare când se toarnă un film de acțiune. Transparență ce apropie, generează încredere. Așezat confortabil pe o canapea sau în îmbrățișarea unui fotoliu la una din mesele simple, de lemn, asiști fascinat la ceea ce se întâmplă. Necomplicat în decoruri, doar cu mici detalii mai îndrăznețe Chop inspiră confort, relaxare, simplitate și bun gust. Ambianța-i tare plăcută așa că poți să îți mai păsuiești puțin grijile cotidiene pentru un popas tihnit. Mai ales că te vei bucura și servicii de calitate.

 • Facebook
 • Twitter

„Dacă nu era suficient, pentru delectarea absolută a papilelor gustative se adăugase suavă, aurie, dulce miere ce molcom acaparase ingredientele. O lavă mătăsoasă ce le sporea aromele. ”

Ingrediente deosebite, combinații surprinzătoare, gust desăvârșit

Te poți delecta cu mâncare aparte. Lucrul acesta este extrem de evident doar parcurgând lista de meniu. Aperitive, supa zilei, trei tipuri de salată, doua de paste, cam tot atâția burgeri plus o incursiune în bucătăria mexicană cu tacos, quesadillia și burritos. Peștele și carnea sunt lăsate la mâna propriei inspirații. Îți poți crea într-o manieră personală propriul fel combinându-le cu garnituri, sosuri. După placul inimii. Abordare culinară diferită, ingrediente apetisante, combinații deosebite. Și cum „altfel” cu cheltuială se ține, prețurile sunt pe măsură.
Am optat pentru meniul zilei și a fost o mișcare tare inspirată căci pentru 27 ron poți alege între două startere și două feluri principale. În ziua respectivă: supă cremă de conopidă sau piadină cu brânză de capră plus năut cu cârnați chorizo, filet de cod ori pad thai vegetarian. A fost cel mai bun meniu al zilei de până acum. Îl recomand fără a sta o clipă pe gânduri. Nu doar că mâncarea a fost foarte gustoasă, dar nu au făcut deloc rabat de la calitate iar prezentarea s-a dovedit a fi impecabilă, cuceritoare, surpinzătoare. O nebunie! Dar vă detaliez imediat.

 • Facebook
 • Twitter
 • Facebook
 • Twitter

Poveste cu delicioasă mâncare 

Într-o lipie făcută în casă ce purta cu mândrie acel miros specific de aluat bun ce respectă rețeta tradițională era presărată din belșug multă brânză de capră. De un alb pur, poate cea mai fină, cremoasă dintre brânzeturi. Inconfundabilă. Nu era singură căci îi țineau companie la sfat nucile uleioase, specific aromate, crocante și multă rucola cu gustu-i puțin înțepător, dar răcoros și perfect echilibrat cu consistența primelor două. Le domolea cum se cuvine. Dacă nu era suficient, pentru delectarea absolută a papilelor gustative se adăugase suavă, aurie, dulce miere ce molcom acaparase ingredientele. O lavă mătăsoasă ce le sporea aromele.
Gust memorabil, deosebit. Deliciu, mai ales pentru zile în care vrem să mâncăm special, cu puține ingrediente și alese pe măsură.

 • Facebook
 • Twitter

La felul principal m-am bucurat de gustul deosebit al năutului într-o combinație tare interesantă. O mâncare cu legume, sos potrivit de dulce în care fuseseră adăugate felii pișcătoare de cârnați chorizo. Nu foarte multe dar suficiente pentru a scoate din anonimat gustul așezat al năutului și a ne tachina papilele cu mici pișcături de iuțeală. Nu veniseră singure ci însoțite de un file de cod, domol în toate privințele, perfect pentru a evidenția „tăria” celorlalte ingrediente. Alăturări echilibrate, sățioase, poate neașteptate dar surprinzător de plăcute. Găseai din toate câte puțin: textură cremoasă, onctuoasă, legată, ce era scoasă din liniștea-i de gustul picant al cârnaților și perfect balansată de neutralitatea peștelui.

 • Facebook
 • Twitter

Cum nu puteam pleca fără a testa desertul, asta am și făcut. Mai ales că promitea după tot ceea ce se întâmplase până atunci. V-am spus deja de nenumărate ori până acum: la Chop prezentările sunt wow. Dar nu mă pot abține din a tot aminti acest aspect. Și asta pentru că au mixul perfect: veselă inspirat aleasă, ieșită din cotidian și plating memorabil.
Doar priviți o clipă! Cum să nu te cuprindă veselia, stare de bucurie interioară atunci când privești acest mousse de rodie?! E asemeni unei zile de primăvară colorată, caldă, aducătoare de zâmbete sincere și fericire. După ce te-a ademenit cu înfățișarea, te-a făcut să nu îți mai poți lua ochii de la el și să fii într-o necontenită uimire, nici în privința gustului nu se lasă mai prejos.
Ca o bună primă impresie te învăluie într-o aromă florală aparte, suavă, abia perceptibilă și totuși, de neuitat. Căci ți se întipărește definitiv în memoria simțurilor deplin cucerite. Și asta nu doar la început, ca o ademenire, ci te va însoți în toată călătoria ce se dovedește a fi o desfătare absolută a gustului.
O textură fină, ușoară, deși nu foarte aerată, e semnătura acestui desert cu adevărat aparte. Specială și surprinzătoare apariție culinară. Gustul e potrivit de dulce, mai degrabă răcoros, iar nota delicată, subtil acrișoară specifică rodiei, îi aduce distinctă savoare. Puțină ciocolată, câteva merișoare contrastante cu notele pastel ale deliciului pregătit cu atâta pricepere și cucerirea a fost totală.

 • Facebook
 • Twitter

A fost un prânz ca o desfătare. Recunosc. Și nu oricum, ci din multe puncte de vedere: prezentare, gust, atmosferă. Așadar, când tot ceea ce vă doriți este să vă bucurați de mâncare altfel, știți unde puteți merge. Doar nu uitați: răsfățul poate fi uneori puțin mai picant. La preț.

articole recente

Manger

Din perspectivă gastronomică am avut o săptămână intensă. Cu niște trăiri aparte, poate contradictorii, descoperiri uimitoare, dar pe deplin ofertante. Și pozitive. A recomanda sau nu un restaurant poate fi un lucru subiectiv. Chiar așa și este. Suntem diferiți, percepțiile ne sunt pe măsura acestui lucru, așteptările pe care ni le formăm influențate de experiențe trecute. Și nu numai.

citește mai mult

Zama

Am o legătură aparte cu zona săsească. O ador în toate privințele. Nu am căutat vreodată să înțeleg pe deplin acest lucru. Nu prea îi văd rostul și parca ar strica din farmec așa inițiativă. De ce să încerci să îți explici ceea ce te încântă. Doar cât sunt prin trecere în zona amintită și inima îmi tresaltă a sinceră bucurie, chipul zâmbește, ființa radiază a fericire. Dacă am șansa să și poposesc pe acolo, atunci e adevărat panaceu al sufletului.

citește mai mult

Syndicate Bar

Mereu am fost fascinată de hoteluri. De idee în sine, de tot ceea ce reprezintă și aduce conceptul. Pe cât de mult detestă unele persoane ideea – căci, da, se întâmplă – pe atât de mult mă atrage pe mine. E ca un miraj. Dacă aș putea, aș locui la hotel. Fără nici cea mai mică urmă de îndoială.

citește mai mult

CIMBRU MEAT&FLAME

Că e altfel, bănuiam încă dinainte de a-i trece pragul. Dar chiar și așa am fost surprinsă. Plăcut. Îi știam de ceva vreme statutul aparte. Încă de pe vremea când drumurile ni s-au intersectat prima oară la festivalul meu de suflet. Da, despre minunatul, magnificul și inegalabilul Electric Castle vorbesc. Dar pun pariu că și vouă vă sunt cunoscuți cei de la Cimbru. Sau măcar ați auzit de ei. Nu de alta, dar sunt deja un nume consacrat în lista vendorilor street food. Iar noi știm prea bine cât de multe evenimente de acest gen sunt în Cluj.

citește mai mult
Share This