CHOP

Pasiune pentru gust bun

17

IANUARIE, 2019

venit, văzut… scris

E cu adevărat o „apariție” în peisajul culinar clujean. Și nu prin designul spațiului, dacă la acest aspect vă gândeați – care nu arată rău deloc, e drept – ci mai ales prin maniera în care este abordată mâncarea. Atât ca gust, cât și ca prezentare. De două ori le-am fost oaspete, în conjuncturi total diferite și de fiecare dată senzația dominantă a fost aceea că fiecare fel servit este o poveste în sine. Elaborată, cu detalii bine puse la punct, antrenantă, profund acaparatoare și pe deplin fermecătoare. Aștepți cu sufletul la gură să-i descoperi noi capitole, să vezi cum vei mai fi surprins la pasul următor. Da, la Chop mâncarea-i cam de poveste.

 • Facebook
 • Twitter

Popas pentru timp de calitate și ambianță plăcută

Dar până să ajungi la magicul moment al degustării, punctul culminant, nici intriga nu-i de lăsat: locație, servicii, ambianță.
Poate să fi fost și de la ninsoarea aceea de decembrie bogată, căzută cu nemiluita și așternută puzderie întru bucuria copiilor, ori de la starea de încântare asociată sărbătorilor ce urmau să vină, dar incursiunea la Chop din mijloc de decembrie s-a așezat tare bine. Memorabilă. Așa a fost. Tihnită clipă de răgaz, popas bine-venit înainte de nebunia agitației adusă de pregătirile intense pentru o perioadă plină de zile libere.

 • Facebook
 • Twitter

Spațiul în sine, ofertant, cu amplă deschidere, este poate cumva asemeni unei scene de spectacol căci bucătăria e deschisă. Ceea ce poate fi fabulos. Ca și cum ai fi lăsat pe platourile de filmare când se toarnă un film de acțiune. Transparență ce apropie, generează încredere. Așezat confortabil pe o canapea sau în îmbrățișarea unui fotoliu la una din mesele simple, de lemn, asiști fascinat la ceea ce se întâmplă. Necomplicat în decoruri, doar cu mici detalii mai îndrăznețe Chop inspiră confort, relaxare, simplitate și bun gust. Ambianța-i tare plăcută așa că poți să îți mai păsuiești puțin grijile cotidiene pentru un popas tihnit. Mai ales că te vei bucura și servicii de calitate.

 • Facebook
 • Twitter

„Dacă nu era suficient, pentru delectarea absolută a papilelor gustative se adăugase suavă, aurie, dulce miere ce molcom acaparase ingredientele. O lavă mătăsoasă ce le sporea aromele. ”

Ingrediente deosebite, combinații surprinzătoare, gust desăvârșit

Te poți delecta cu mâncare aparte. Lucrul acesta este extrem de evident doar parcurgând lista de meniu. Aperitive, supa zilei, trei tipuri de salată, doua de paste, cam tot atâția burgeri plus o incursiune în bucătăria mexicană cu tacos, quesadillia și burritos. Peștele și carnea sunt lăsate la mâna propriei inspirații. Îți poți crea într-o manieră personală propriul fel combinându-le cu garnituri, sosuri. După placul inimii. Abordare culinară diferită, ingrediente apetisante, combinații deosebite. Și cum „altfel” cu cheltuială se ține, prețurile sunt pe măsură.
Am optat pentru meniul zilei și a fost o mișcare tare inspirată căci pentru 27 ron poți alege între două startere și două feluri principale. În ziua respectivă: supă cremă de conopidă sau piadină cu brânză de capră plus năut cu cârnați chorizo, filet de cod ori pad thai vegetarian. A fost cel mai bun meniu al zilei de până acum. Îl recomand fără a sta o clipă pe gânduri. Nu doar că mâncarea a fost foarte gustoasă, dar nu au făcut deloc rabat de la calitate iar prezentarea s-a dovedit a fi impecabilă, cuceritoare, surpinzătoare. O nebunie! Dar vă detaliez imediat.

 • Facebook
 • Twitter
 • Facebook
 • Twitter

Poveste cu delicioasă mâncare 

Într-o lipie făcută în casă ce purta cu mândrie acel miros specific de aluat bun ce respectă rețeta tradițională era presărată din belșug multă brânză de capră. De un alb pur, poate cea mai fină, cremoasă dintre brânzeturi. Inconfundabilă. Nu era singură căci îi țineau companie la sfat nucile uleioase, specific aromate, crocante și multă rucola cu gustu-i puțin înțepător, dar răcoros și perfect echilibrat cu consistența primelor două. Le domolea cum se cuvine. Dacă nu era suficient, pentru delectarea absolută a papilelor gustative se adăugase suavă, aurie, dulce miere ce molcom acaparase ingredientele. O lavă mătăsoasă ce le sporea aromele.
Gust memorabil, deosebit. Deliciu, mai ales pentru zile în care vrem să mâncăm special, cu puține ingrediente și alese pe măsură.

 • Facebook
 • Twitter

La felul principal m-am bucurat de gustul deosebit al năutului într-o combinație tare interesantă. O mâncare cu legume, sos potrivit de dulce în care fuseseră adăugate felii pișcătoare de cârnați chorizo. Nu foarte multe dar suficiente pentru a scoate din anonimat gustul așezat al năutului și a ne tachina papilele cu mici pișcături de iuțeală. Nu veniseră singure ci însoțite de un file de cod, domol în toate privințele, perfect pentru a evidenția „tăria” celorlalte ingrediente. Alăturări echilibrate, sățioase, poate neașteptate dar surprinzător de plăcute. Găseai din toate câte puțin: textură cremoasă, onctuoasă, legată, ce era scoasă din liniștea-i de gustul picant al cârnaților și perfect balansată de neutralitatea peștelui.

 • Facebook
 • Twitter

Cum nu puteam pleca fără a testa desertul, asta am și făcut. Mai ales că promitea după tot ceea ce se întâmplase până atunci. V-am spus deja de nenumărate ori până acum: la Chop prezentările sunt wow. Dar nu mă pot abține din a tot aminti acest aspect. Și asta pentru că au mixul perfect: veselă inspirat aleasă, ieșită din cotidian și plating memorabil.
Doar priviți o clipă! Cum să nu te cuprindă veselia, stare de bucurie interioară atunci când privești acest mousse de rodie?! E asemeni unei zile de primăvară colorată, caldă, aducătoare de zâmbete sincere și fericire. După ce te-a ademenit cu înfățișarea, te-a făcut să nu îți mai poți lua ochii de la el și să fii într-o necontenită uimire, nici în privința gustului nu se lasă mai prejos.
Ca o bună primă impresie te învăluie într-o aromă florală aparte, suavă, abia perceptibilă și totuși, de neuitat. Căci ți se întipărește definitiv în memoria simțurilor deplin cucerite. Și asta nu doar la început, ca o ademenire, ci te va însoți în toată călătoria ce se dovedește a fi o desfătare absolută a gustului.
O textură fină, ușoară, deși nu foarte aerată, e semnătura acestui desert cu adevărat aparte. Specială și surprinzătoare apariție culinară. Gustul e potrivit de dulce, mai degrabă răcoros, iar nota delicată, subtil acrișoară specifică rodiei, îi aduce distinctă savoare. Puțină ciocolată, câteva merișoare contrastante cu notele pastel ale deliciului pregătit cu atâta pricepere și cucerirea a fost totală.

 • Facebook
 • Twitter

A fost un prânz ca o desfătare. Recunosc. Și nu oricum, ci din multe puncte de vedere: prezentare, gust, atmosferă. Așadar, când tot ceea ce vă doriți este să vă bucurați de mâncare altfel, știți unde puteți merge. Doar nu uitați: răsfățul poate fi uneori puțin mai picant. La preț.

articole recente

Plăcintă cu spanac și trei tipuri de brânză

Nu știu plăcintă care să se facă mai ușor decât aceasta. La un concurs al eforturilor raportate la rezultatul măsurat în gust bun, câștigă detașat. E minunată. Potrivită atât pentru cei mici cât și pentru mai marii casei, pentru cei ce ar devora absolut orice fiind pofticioși din fire, cât și pentru simandicoșii gastronomiei. E varianta perfectă pentru cei ce iubesc trufandalele pe care cu atâta drag ni le aduce primăvara și vor să se bucure de tot ceea ce au să ne ofere. Și au din belșug!

citește mai mult

Atelier de ornat turtă dulce

Febra sărbătorilor de iarnă deja ne-a cuprins. Se simte peste tot agitația specifică de parcă au intrat zilele în sac și timpul vrea să ne facă în ciudă cu trecerea mult prea rapidă; deopotrivă ne cuprinde o relaxare aparte și suntem copleșiți de bucuria din suflet pentru că urmează poate cea mai frumoasă perioadă din an. Răgaz, introspecție, tihnă. Pe toate le primim de vrem a le accepta.

citește mai mult
Share This