Cimbru Meat&Flame

Veritabil răsfăț culinar

31

IANUARIE, 2019

când aleg eu

Că e altfel, bănuiam încă dinainte de a-i trece pragul. Dar chiar și așa am fost surprinsă. Plăcut. Îi știam de ceva vreme statutul aparte. Încă de pe vremea când drumurile ni s-au intersectat prima oară la festivalul meu de suflet. Da, despre minunatul, magnificul și inegalabilul Electric Castle vorbesc. Dar pun pariu că și vouă vă sunt cunoscuți cei de la Cimbru. Sau măcar ați auzit de ei. Nu de alta, dar sunt deja un nume consacrat în lista vendorilor street food. Iar noi știm prea bine cât de multe evenimente de acest gen sunt în Cluj.

 • Facebook
 • Twitter

Ospitalitate tipic românească

Tocmai de aceea ardeam de nerăbdare să îi descopăr și în noua postură, pe strada Decebal 37 acolo unde e Cimbru Meat&Flame, deschis în toamna anului trecut. Și astfel ne putem bucura de ei oricând, nu doar la evenimentele estivale.
Puteți doar să vă imaginați cât de mult îmi doream să văd despre ce e vorba cu acel loc dacă într-o zi în care nu-ți venea nici să te ridici din pat – atât de rău ploua, în ciuda lui ianuarie din calendar – eu numai pentru asta am ieșit. Ca să ajung la ei.
Că-i primitor, cald și cu atmosferă ca într-o casă cu gazdă tare ospitalieră, nici nu mai încape vorbă. De cum intri simți că te vei lăsa greu dus, căci e tare bine la ei. Mic, intim, apropiat și pus la punct până la ultimul detaliu. Un loc pe sufletul celor ce iubesc simplitatea în cea mai frumoasă formă cu putință, ideea de natural combinată cu cochetăria și farmecul aparte al accesoriilor decorative unice, multe amintindu-ne de copilăria noastră. Doar dacă vă uitați la alegerile în materie de abajururi și înțelegeți despre ce vorbesc. Și de ce m-a fermecat. E una dintre cele mai inspirate combinații de până acum ce reușește să te poarte cu gândul la vremuri dragi, îndepărtate, cu amintiri calde, dar ținându-te cu mare pricepere ancorat și în modernul, realitatea zilelor noastre.

 • Facebook
 • Twitter

„E ca și cum te-ai duce la cineva cunoscut, drag chiar, pentru că știi că îți va fi înseninată ziua și că vei mânca teribil de bine.”

Când puțin e atât cât trebuie

Cimbru e cu siguranță culoare și gust bun. Așa îl pot eu rezuma. E momentul acela de răsfăț la care avem dreptul fiecare dintre noi. E ca și cum te-ai duce la cineva cunoscut, drag chiar, pentru că știi că îți va fi înseninată ziua și că vei mânca teribil de bine. Acea mâncare gătită cu pasiune pentru tot: rețete, ingrediente, rezultat final.
Poate că și spațiul în sine e „de vină”, mic fiind – nu mai mult de 20 locuri, dar apropierea se simte întru totul de parcă la un moment dat ești parte integrantă a întregii povești atât de frumos spusă la ei. Ești servit cu drag, deschidere, auzi și chiar vezi cum se pregătește mâncarea. Ba chiar tot zumzetul din bucătărie.
Nu vă așteptați la un meniu cât un roman. Pentru că nu aceasta e ideea unui astfel de loc. Nici pe departe. Pentru prânz – ce poate fi servit între 12 și 15 – puteți alege între o supă, două sandwichuri, tagliata, chef’s special și desertul zilei. Poate părea simplu la prima vedere, dar sunt așa gândite încât desfătarea e garantată. Seara vă puteți delecta cu un meniu mai elaborat care cu siguranță va reuși să impresioneze dacă asta vă doriți. Arată extrem de promițător.

 • Facebook
 • Twitter
 • Facebook
 • Twitter

Cucerire culinară

Am optat pentru combinația supă cremă și tagliata pentru care am plătit 45 lei. Și a fost pe măsura a ceea ce am primit.
Din nou mă pot declara fericită: am avut șansa ca atunci când mi-a fost adusă mâncarea să zâmbesc, să mă bucur. Iar asta nu e deloc de ici, de colo. Căci tocmai poposise în fața mea o oază de culoare, veselie. O farfurie galben pai, asemeni unei flori deschisa total pentru a se bucura și a primi prin toți porii căldură și binefacerea soarelui, purta în mijlocu-i supa cremă de țelină. Aducea cu sine un aspect migălit, o perfectă combinație de nuanțe, accente bine alese, apetisante, date de miez de nucă sfărâmat și adăugat din belșug pentru un plus de gust și savoare. Cu adevărat ispititoare te chema întru totul la degustate. Textura îi era onctuoasă, bogată, fină, asemeni unei mângâieri, iar aroma îi fusese desăvârșită cu adieri subtile de nucă și parmezan. Cremoasă și caldă precum o îmbrățișare, a fost cea mai bună supă cremă de până acum. Mi-a amintit cumva de momentele de răsfăț culinar din copilărie.

 • Facebook
 • Twitter

Spectacolul vizual a continuat și la felul principal: Angus Beef Tagliata. Carne de vită făcută exact cum trebuie într-o porție îndestulătoare și așa de gustoasă cum nu mi-a mai fost dat de ceva vreme să încerc. Pregătită mediu – conform propriei dorințe, dulce, cu partea exterioară bine trecută prin dogoarea focului și interior suculent, fraged, moale. Gustul plin, sățios, specific cărnii, era bine echilibrat de prospețimea și adierile răcoroase ale salatei ce o însoțea: un mix de rucola verde pământ cu gustu-i autentic, puțin pișcător, roșii dulci, fâșii de parmezan cu aromă puternică, textură deosebită, „dură”, gust intens, oțet balsamic și ulei. Firește, presat la rece. Pentru doritori, două jumătăți dintr-o felie de pâine pe care fuseseră picurate suave atingeri de ulei completau acest tablou perfect. Pur și simplu nu te-ai mai fi oprit din mâncat. Ceea ce totuși s-a întâmplat, la un moment dat. Dar doar după ce am dat totul gata. Tare îmi făcea cu ochiul și desertul: ciocolată de casă cu înghețată. Dar din păcate nu am mai avut loc și pentru el…

 • Facebook
 • Twitter

 

Cimbru Meat&Flame e gust, calitate desăvârșită, imaginație, cucerire vizuală, acaparare a simțurilor. Adică răsfăț culinar pur. Dar din acela așezat, oarecum neaoș. Nu cu ifose, ci cu oameni faini, relaxare și chef de povești. De spus ori de ascultat. Cu caldă apropiere. Dar mai ales cu mâncare bună în al cărei gust se simte pasiune absolută și drag pentru lucru bine făcut. Următoarea incursiune la ei: cină și musai desert. Negreșit!

articole recente

Plăcintă cu spanac și trei tipuri de brânză

Nu știu plăcintă care să se facă mai ușor decât aceasta. La un concurs al eforturilor raportate la rezultatul măsurat în gust bun, câștigă detașat. E minunată. Potrivită atât pentru cei mici cât și pentru mai marii casei, pentru cei ce ar devora absolut orice fiind pofticioși din fire, cât și pentru simandicoșii gastronomiei. E varianta perfectă pentru cei ce iubesc trufandalele pe care cu atâta drag ni le aduce primăvara și vor să se bucure de tot ceea ce au să ne ofere. Și au din belșug!

citește mai mult

Atelier de ornat turtă dulce

Febra sărbătorilor de iarnă deja ne-a cuprins. Se simte peste tot agitația specifică de parcă au intrat zilele în sac și timpul vrea să ne facă în ciudă cu trecerea mult prea rapidă; deopotrivă ne cuprinde o relaxare aparte și suntem copleșiți de bucuria din suflet pentru că urmează poate cea mai frumoasă perioadă din an. Răgaz, introspecție, tihnă. Pe toate le primim de vrem a le accepta.

citește mai mult
Share This