LA PAS

Cu drag de trăiri autentice

21

SEPTEMBRIE, 2018

orașul vibrant

Trăim intens, nebunește și cu puțin noroc, frumos. Iar asta nu e rău deloc. Doar că uneori, în tot acest tumult, trăim un pic prea repede, alergăm, suntem în permanentă grăbiți, nu vedem lucruri frumoase sau nu ne putem bucura de ele pentru că într-o societate bazată pe consumerism totul este pe repede – înainte. Iar viteza poate stinge farmecul, domoli trăiri, diminua percepții, șterge potențiale amintiri ce nu își vor mai găsi locul în suflet. De aceea, trebuie să (re)învățam să ne acordăm timp pentru a (re)descoperi bucuriile simple din jurul nostru, să facem totul cu mai multă liniște, în tihnă, cumpătat, așezat. LA PAS/SLOWING DOWN. Și totul parcă deja căpătă alt sens.

  • Facebook
  • Twitter

Un proiect care, numai prin denumire și reușește deja să inspire, să reașeze lucrurile pe un făgaș firesc, să stârnească interes, dorința de a fi descoperit. Promite – prin maniera în care a fost gândit – să furnizeze trăiri, senzații, gusturi, mai ales că este rezultatul efortului comun al unor parteneri preocupați de bun și bine, de a reveni la a combina ingrediente naturale, curate, autentice și sincere prin maniera în care sunt obținute. Și ce mai mare garanție a succesului ne-am putea dori?!

  • Facebook
  • Twitter

„Câți dintre noi nu ne dorim să găsim surse autentice de hrană, care să păstreze cât mai bine gustul și proprietățile nealterate ale naturii?”

Are deopotrivă un rol educativ, poate chiar de conștientizare a responsabilității civice căci doar de noi depinde să descoperim modalități prin care din puțin și lucruri aparent simple să obținem mai mult, menținându-ne sănătoși, trăind armonios, cu grijă pentru mediu, evitând risipa, fără a dăuna în vreun fel prin faptele noastre. Iar toate acestea se vor face implicând cât mai mulți oameni și, mai ales, pe cei din generațiile viitoare.
Mâncarea a fost dintotdeauna mai mult decât hrană; tocmai de aceea este extrem de important să o scoatem din anonimat și să o ducem acolo unde îi este locul: printre elementele componente ale artei de a trăi frumos, ca o revoluție, reașezare a tot ce se practica până acum. LA PAS își propune și acest lucru.

  • Facebook
  • Twitter

Câți dintre noi nu ne dorim să găsim surse autentice de hrană, care să păstreze cât mai bine gustul și proprietățile nealterate ale naturii? Cu savoarea aceea de demult, care pentru unii dintre noi stă pitită în niște unghere ale memoriei, ușor prăfuită, atât de greu accesibilă; asta dacă am avut norocul să o cunoaștem vreodată. Acum vom avea șansa să redescoperim rețete ale copilăriei, gusturi care ne-au umplut sufletele de bine, amintiri legate de momente dragi din vremurile în care momentele de calitate, clipele de tihnă, frumos și răgaz erau trăite alături de familie și prieteni dragi.

  • Facebook
  • Twitter

Am reușit să surprind doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să facem parte din acest proiect, să formăm o comunitate activă, să ne implicăm așa cum știm mai bine, să fim alături de ei pe tot parcursul acestei fascinante călătorii, să ne canalizăm eforturile în a face lucrurile să se așeze altfel. Mai bine. Așa cum trebuie să fie!

Despre proiect

articole recente

DOT

Nu i-am găsit ușor. E drept. Poate în mod normal aș fi renunțat și nu aș fi luat a doua oară la rând, număr cu număr, strada Potaissa în găsirea acelui număr 10. Oricât de dragă mi-ar fi mie strada cu pricina. Căci o ador, pur și simplu! Dar asta-i o altă poveste.

citește mai mult

Let’s Coffee

Unele inițiative sunt cu poveste. Ies din cotidian, poate sunt chiar unice; au o identitate aparte și un loc clar definitiv. În alegerile și, de cele mai multe ori, în sufletele noastre. Poate nu sunt pentru toți, e drept. Dar pentru cei ce le simt cu adevărat și rezonează cu ele se dovedesc a fi minunata experiență completă.

citește mai mult

Kupaj

Deși mi-am stabilit să nu merg în restaurante abia deschise ci să le las răgazul să se „așeze” iar trecerea timpului să își pună amprenta asupra a ceea ce sunt cu adevărat, în cazul Kupaj mi-am cam încălcat propria regulă. Deși, e doar parțial adevărat căci deschiderea oficială din mijloc de februarie a fost precedată de o serie de evenimente organizate, la ceas de seară, încă de prin noiembrie. Ca un fel de preambul. Deci, adevărul e oarecum la mijloc.

citește mai mult
Share This