Let’s Coffee

Savoarea unei cafele ca la carte

04

MARTIE, 2019

când aleg eu

Unele inițiative sunt cu poveste. Ies din cotidian, poate sunt chiar unice; au o identitate aparte și un loc clar definitiv. În alegerile și, de cele mai multe ori, în sufletele noastre. Poate nu sunt pentru toți, e drept. Dar pentru cei ce le simt cu adevărat și rezonează cu ele se dovedesc a fi minunata experiență completă.

 • Facebook
 • Twitter

Let’s Coffee e un astfel de spațiu. Cu un concept distinct, fermecător ca și prezență și poate atipic pentru unii. Îl poți vedea ca pe un îndemn simplu, sincer, cât se poate de răspicat, de a ne îndrepta spre magicul tărâm al cafelei. De specialitate. Și de a ne bucura pe deplin de ea, de a ne lăsa copleșiți de tot ceea ce ne poate oferi. Dar aceea făcută cu și din pasiune, având la bază niște principii clare ce derivă, mai ales, din dorința de a oferi calitate. Și de la care nu există abatere. Ar fi păcat să se întâmple altfel.
Le-am trecut prima oară pragul cam acum vreo doi ani. O cafenea micuță, dar extrem de cochetă ce face ca aproape în orice moment al zilei trotuarul din față adresei Daicoviciu nr. 8 să fie animat. Nu prea importă nici vremea cu toanele ei caniculare sau, dimpotrivă, înspre îngheț. Indiferent de nazurile-i, cei ce își doresc cucerire prin gust și faină atmosferă sunt prezenți. În calea pasiunii nu stă ceva. Iar aici e pasiune pentru gust desăvârșit. Cu ea nu prea te poți pune.

 • Facebook
 • Twitter

„Aici vii pentru a te lăsa cucerit de cafea. Ea e actorul principal și motivul prezenței tale acolo.”

Două băncuțe afară, în interior încă o alta mai mărișoară plus câteva scaune negre, tot vreo 4-5 să fie, în zona de bar. Acolo unde poți lua pulsul preparării cafelei. Și sta la o șuetă. Dacă ești însoțit. Dacă nu, negreșit poți discuta cu Vasi. Care asemeni oricărei gazde primitoare știe să te facă să te simți binevenit și cu care sigur găsești povești de depănat. Se pricepe de minune la asta, căci el face totul din pasiune. Timp să fie. Însă, toate astea, numai dacă ai chef. La Let’s Coffee nu e ceva obligatoriu. În cazul în care preferi liniștea propriilor gânduri sau doar să te bucuri de gustul cafelei preparate ca Ia carte, exact asta se va întâmpla. Atmosfera e faină mereu. Relaxată, apropiată, maestră în a te ademeni într-o viitoare vizită.
O bicicletă ce dădea un aer boem spațiului se lăsase prinsă în jocul designerului și stătea agățată pe un perete. Folosesc timpul trecut pentru că exact la o zi după scrierea acestei povești a fost înlocuită cu o altă operă de artă. Curioși să vedeți despre ce e vorba? Atunci poate e bine să le faceți o vizită. Literele luminate, simbol al festivalului minunat de la Bonțida, un dulap plin cu pungi de cafele pe care le puteți cumpăra pentru acasă ori a le face cadou. Și cam atât. Cel mult mai găsești câte un cookie. Dar e exact ce trebuie și se respectă întru totul esența locului. Aici vii pentru a te lăsa cucerit de cafea. Ea e actorul principal și motivul prezenței tale acolo.

 • Facebook
 • Twitter

Și, asemeni charmantei locații, are personalitate. E cuceritoare, savuroasă și cu aromă intensă, gust plin, bogat. Cu măiestrie pregătită. O cafea ca la carte. Memorabilă. Și generatoare de dependență căci de fiecare dată abia aștepți să îți fie servită. Fără zahăr. Aici nu-l găsești chiar de poate ți l-ai dori. O decizie asumată de către gazde. Poate nu pe placul tuturor dar luată din drag și cu respect pentru cei ce prețuiesc cafeaua de calitate. Nici nu e nevoie de zahăr în cafeaua de specialitate; adăugarea lui te privează de o experiență fantastică. E ca și cum ți-ai refuza explorarea când tu ești aventuros din fire. Zaharul alterează gustul cafelei, te împiedică să îi descoperi aromele naturale care o fac atât de ofertantă, savuroasă, specială. Ne-am lipsi intenționat de o reală plăcere. În plus, prezența îndulcitorului are, de cele mai multe ori, menirea să ascundă defecte. Iar aici nu e cazul.

 • Facebook
 • Twitter

Pentru cei ce sunt de părere că nu găsesc foarte multe sortimente trebuie specificat doar un lucru: cu siguranță sunt cele care trebuie. Toate alese pe sprânceană: espresso, flat white, latte, matcha latte, V60, ceai verde sau negru, ciocolată caldă. Motivul? Vedetă e cafeaua și trebuie pusă în evidență în cele mai avantajoase formule. Câștigătorii? Noi, bineînțeles.

 • Facebook
 • Twitter

O cafea bună nu are vreodată nevoie de zahăr. I-ar lua din farmec, gust, atribute. Prezența zahărului este apanajul lipsei calității. Cafeaua de specialitate știe să își spună singură povestea gustului. Și o face extrem de bine, cu mare pricepere și talent natural. La fel ca și Let’s Coffee. O dată încercată experiența de la ei, nu veți mai putea altfel!

 • Facebook
 • Twitter

articole recente

La PAS

Când ați participat ultima dată la un disco-soup? Hmmm… oare știți ce e? Vă lămuresc de-ndată: nimic mai frumos decât a găti, pe ritmuri de muzică, alături de alți oameni pe care poate atunci i-ați văzut prima oară, o supă.

citește mai mult

Brewtiful

Am așteptat ceva vreme până să scriu despre Brewtiful. Și nu pentru că aș fi avut dubii în ceea ce privește cafeaua lor de specialitate. E printre cele mai bune din Cluj. Chiar în top trei al preferințelor personale ce a fost dat tumultuos peste cap odată cu apariția lor. Sunt talentați și pasionați.

citește mai mult

Columba

Scrierea aceasta stă sub semnul preaplinului unui borcan cu dulceață. Nu mai e plin ochi că mă tot înfrupt din el. Pe măsură ce cuvintele apar înșiruite pe albul ecranului se împuținează și coacăzele îmbrățișate cu tandrețe de mieros sirop.

citește mai mult
Share This