MEAT UP

Gust din pasiune

24

IANUARIE, 2019

venit, văzut, scris…

Cred cu tărie că viitorul gastronomiei de calitate, cu adevărată apropiere față de client, cu servicii ireproșabile, mâncare savuroasă și atmosferă de suflet e chiar în astfel de locuri. Afacerile mici, de familie. Ele sunt cheia. Și indiferent de specific, vor fi acea oază de răsfăț culinar în care ne vom simți tratați regește, cu nedisimulată apropiere și sinceră preocupare de a ne fi bine. Am început să le caut mai ales în momentele în care vreau stare de bine.
Marțea trecută a fost una din acele zile în care pașii m-au purtat ca un făcut nu către una, ci chiar două locații de acest tip: o cafenea și un restaurant. Ambele pe aceeași stradă: Gheorghe Șincai.

 • Facebook
 • Twitter

Loc de plăcută relaxare

Meat Up e lumină, cald, veselie dar și simplitate. După ce le deschizi ușa aproape instantaneu zâmbești. Galbenul predominant al canapelelor te inundă, îți dă o stare de bine asemeni unei zile de vară. Iar eu iubesc vara. Schimbare majoră a spațiului interior, gândit acum mult mai aerisit și ca popas fie pe scaune negre, înalte, împrejurul bucătăriei deschise unde poți vedea carnea sfârâind pe plită și mâini dibace pregătind burgeri, fie la mese pe niște băncuțe de un galben absolut. Ferestre spațioase, meniul la vedere și cu detaliată descriere, pe pereți tablouri sau picturi înfățișând dolofani burgeri sau numele locației. Atmosferă plăcută, de ținută casual, multă relaxare. Exact în spiritul mâncării pe care o servesc.

 • Facebook
 • Twitter

„Aici, pe drept cuvânt e raiul burgerilor. Dar nu oricare, ci doar a celor delicioși.”

Deschidere și binevenită apropiere

Dar ce aduce și mai multă căldură este atitudinea gazdelor. Ca atunci când treci pragul casei cuiva și în spiritul autenticei ospitalități românești nu primești doar mâncare gătită cu drag și gust pe măsură, ci și atmosferă bună, primitoare, permanentă grijă de a-ți fi cât mai bine. Și dacă ești mai mofturos – ca mine în ziua cu pricina – sigur vor reuși să îți readucă buna dispoziție pentru că sunt implicați și pentru că le pasă. Meat Up e universul lor și vor să fie cele mai bune gazde. Și le iese tare bine.

 • Facebook
 • Twitter
 • Facebook
 • Twitter

Delicii în niște burgeri

Cu ce te vor ospăta? Cinci variante de burger, patru pentru devoratorii de carne și una pentru vegetarieni. Aceasta din urmă nu e cu nimic mai prejos. A fost deja testat si categorisit cu : „delicios”. Fiecare are un gust aparte iar denumirea ce o poartă reflectă exact esența culinară. Vă puteți înfrupta și din rumene coaste de porc servite cu salată coleslaw, castraveți murați, cartofi prăjiți simpli ori cu parmezan și pătrunjel, sosuri, maioneză, milkshakes. Dacă vă pasionează berea bună, artizanală veți fi cu adevărat bucuroși de prezența celor de la Kutuma.
Aici, pe drept cuvânt e raiul burgerilor. Dar nu oricare, ci doar a celor delicioși. BE NUTS… așa-i zice celui ales de mine. Am vrut o variantă oarecum lejeră, dar totuși evitând simplitatea burgerului clasic – I’M American. Cu o îndrumare ca la carte și explicații extrem de amănunțite duse până la detalii legate de conținutul fiecărui burger mi s-a părut varianta perfectă pentru mine. Am așteptat extrem de puțin pentru a fi gata. Ba chiar când era pe punctul de a-mi fi adus la masă, i-am rugat să mai aștepte puțin. Extrem de amabili l-au ținut la cald iar eu am alergat până la un bancomat. Nu de alta, dar uitasem să scot bani…

 • Facebook
 • Twitter

Revenind, nu mi-a fost dat să văd doar unul din cei mai chipeși burgeri. Nici pe departe, căci s-a dovedit și foarte gustos. Deși poate părea ciudat termenul folosit, era extrem de „ușor”, lejer, deloc dominant în vreun fel. Ascundea cu dibăcie într-una dintre cele mai pufoase chifle pe care le-am încercat vreodată, de parcă ți se topea între degete la cea mai mică atingere, carne de vită Angus, îndeajuns gătită cât să-i ducă gustul spre desăvârșită delectare. Își făcuse loc cremoasă brânză cheddar dar nu înainte de a ceda insistențelor căldurii dogoritoare pentru a căpăta fină textură, onctuoasă, mângâietoare și delicată. Salată de un verde primăvăratic, răcoroasă, cumpăta combinația și dulcele sosului de unt de arahide. Responsabil de aspectul crocant era o felie de bacon rumenita așa cum se cuvine. Alături, o porție zdravănă de cartofi prăjiți tăiați în felii cumpătate ce încă mai păstrau învelișul maro al cojii. Acoperiți din abundență cu ploaie de parmezan ras, aromat cum altul nu-i și proaspăt pătrunjel tocat, cu note de savuroasă prospețime, bucurau întru totul simțurile cu adevărat copleșite. Ingredientele parcă ți se topeau în gură slobozind valuri de gust bun, arome acaparatoare și sublimă desfătare.

 • Facebook
 • Twitter

Nu sunt neapărat o iubitoare de burgeri și foarte rar se întâmplă să poftesc la vreunul. Însă, atunci când reușesc să descopăr burgeri cu adevărat buni, musai dau sfară în țară printre cei ce îi adoră. Ar fi păcat să piardă așa ceva. Ei bine, exact asta fac acum! Repejor la Meat Up dacă poftiți doar cât vă gândiți la cuvântul „burger”.

articole recente

Plăcintă cu spanac și trei tipuri de brânză

Nu știu plăcintă care să se facă mai ușor decât aceasta. La un concurs al eforturilor raportate la rezultatul măsurat în gust bun, câștigă detașat. E minunată. Potrivită atât pentru cei mici cât și pentru mai marii casei, pentru cei ce ar devora absolut orice fiind pofticioși din fire, cât și pentru simandicoșii gastronomiei. E varianta perfectă pentru cei ce iubesc trufandalele pe care cu atâta drag ni le aduce primăvara și vor să se bucure de tot ceea ce au să ne ofere. Și au din belșug!

citește mai mult

Atelier de ornat turtă dulce

Febra sărbătorilor de iarnă deja ne-a cuprins. Se simte peste tot agitația specifică de parcă au intrat zilele în sac și timpul vrea să ne facă în ciudă cu trecerea mult prea rapidă; deopotrivă ne cuprinde o relaxare aparte și suntem copleșiți de bucuria din suflet pentru că urmează poate cea mai frumoasă perioadă din an. Răgaz, introspecție, tihnă. Pe toate le primim de vrem a le accepta.

citește mai mult
Share This