Porția de sănătate

Evitarea risipei alimentare

02

APRILIE, 2019

orașul vibrant

Dacă e vineri, e un nouă Porție de Sănătate!
Cum cu un singur atelier nu se face primăvară pe strada unui stil de viață sănătos și a evitării risipei alimentare, oamenii dragi de la Asociatia Parinte inFloresti și partenerii lor de seamă ne cheamă iar, cu mic cu mare, la o Porție de Sănătate. Unde? Când? Cum? Păi, sunt cam aceleași coordonate: vineri seara, de la ora 18:00, la Cora, părinți și prichindei. Doar data e alta: 5 aprilie.

  • Facebook
  • Twitter

Tema acestei săptămâni este, pe cât de importantă, pe atât de răscolitoare: risipa alimentară. Ne va atinge sufletele și ne va ajuta să conștientizăm stări de fapt dure. Și totuși, atât de prezente. Aș putea să vă aduc în față cifre, statistici ce dovedesc cât de gravă e problema. Și cutremurătoare, în același timp. Însă, poate se vor disipa în amintire odată cu trecerea timpului.

  • Facebook
  • Twitter

„Dar această informație sigur o vom reține: 3% dintre copiii din România merg seara către somn flămânzi…”

Tocmai de aceea inițiativa de vineri este un demers demn de toată lauda. Împreună putem schimba lucrurile și învăța să reducem risipa alimentară. Cum? Vom afla despre depozitarea corectă a hranei, organizarea frigiderului, cum să ne facem cumpărăturile mai eficient. Și câte și mai câte. Deopotrivă vom înțelege de ce e bine să cumpărăm produse locale și doar pe acelea de care avem neapărat nevoie nelăsându-ne atrași de mirajul ofertelor și a cantităților copleșitoare și inutile.

  • Facebook
  • Twitter

E la fel de important să iubim și să luăm acasă fructele și legumele mai puțin estetice căci frumusețea lor stă în gust, nicidecum în înfățișare. E cam ca la oameni: sufletul e cel ce ne face frumoși.
Vor fi multe alte lucruri interesante, dar nu vi le voi dezvălui pe toate acum. Aș strica din farmec. Așa că, rămâne să le descoperiți la fața locului.

  • Facebook
  • Twitter

Profesioniști în delectare culinară și nutriție vor găti în cadrul unor ateliere ce se vor termina cu degustare, iar cei interesați pot afla cum să folosească cât mai eficient fructe și legume – de exemplu, știați că din frunze de ridichi putem prepara gustoasă supă cremă sau delicios pesto?!
Copiii se vor distra de minune făcând mașinuțe și bărcuțe din fructe iar voi, părinții, puteți lua parte la activități pentru a duce acasă îndeletnicirea nou desprinsă. Ori vă puteți face cumpărăturile în tihnă. Dar nu înainte de a mai primi ceva ponturi la acest capitol!

  • Facebook
  • Twitter

Vor fi dulciuri sănătoase, rețete cu drag de natură, produse ce abia așteaptă să fie degustate și premii pentru participanți. Și vom pleca mai informați.
Ce spuneți, ne revedem și vinerea aceasta pentru o porție de sănătate? Va fi un bine făcut tuturor! 

Detalii despre eveniment găsiți aici:
https://www.facebook.com/events/523913604680075/

articole recente

Fragment

Uneori relația cu mâncarea poate fi profundă. Mistuitoare, pasională, completă, absolută, devotată. Înțesată cu trăiri intense. Și musai asumată. Trebuie să știi ce vrei, pentru a înțelege pe deplin ceea ce primești.
Poți „gusta” pe deplin ceea ce are de oferit Fragment doar dacă ai o astfel de relație specială cu hrana. Să o înțelegi, apreciezi, poate chiar să o idolatrizezi. Și să îi atribui rolul cuvenit: măiastră aducătoare de experiențe sufletești.

citește mai mult

Espresso Studio

Mi se întâmplă să am norocul de a descoperi și locuri cu care rezonez sufletește întru totul. Ce știu a mă fermeca prin felul aparte de a fi, ieșirea din tipar, ruperea convențiilor cu care suntem obișnuiți. Care cuceresc cu precădere prin esența lor, mesajul pe care vor să îl transmită și forma concretă pe care o îmbracă.

citește mai mult

A la Tarte

Atunci când am intrat pe ușă ea primea ultimele dichiseli înainte de a fi prezentată publicului. Retușuri pentru aspect desăvârșit. Nu că nu ar fi fost deja suficient de charmantă și pe deplin cuceritoare. Era pregătită. O desfătare a privirii aducătoare de bucurie interioară. A fost dragoste la prima vedere; dar din aceea statornică, de nestrămutat. Tocmai decisesem desertul acelei zile. Întreaga mea vizită la A la Tarte a stat sub semnul ei.

citește mai mult

DOT

Nu i-am găsit ușor. E drept. Poate în mod normal aș fi renunțat și nu aș fi luat a doua oară la rând, număr cu număr, strada Potaissa în găsirea acelui număr 10. Oricât de dragă mi-ar fi mie strada cu pricina. Căci o ador, pur și simplu! Dar asta-i o altă poveste.

citește mai mult
Share This