Porția de sănătate

Evitarea risipei alimentare

02

APRILIE, 2019

orașul vibrant

Dacă e vineri, e un nouă Porție de Sănătate!
Cum cu un singur atelier nu se face primăvară pe strada unui stil de viață sănătos și a evitării risipei alimentare, oamenii dragi de la Asociatia Parinte inFloresti și partenerii lor de seamă ne cheamă iar, cu mic cu mare, la o Porție de Sănătate. Unde? Când? Cum? Păi, sunt cam aceleași coordonate: vineri seara, de la ora 18:00, la Cora, părinți și prichindei. Doar data e alta: 5 aprilie.

  • Facebook
  • Twitter

Tema acestei săptămâni este, pe cât de importantă, pe atât de răscolitoare: risipa alimentară. Ne va atinge sufletele și ne va ajuta să conștientizăm stări de fapt dure. Și totuși, atât de prezente. Aș putea să vă aduc în față cifre, statistici ce dovedesc cât de gravă e problema. Și cutremurătoare, în același timp. Însă, poate se vor disipa în amintire odată cu trecerea timpului.

  • Facebook
  • Twitter

„Dar această informație sigur o vom reține: 3% dintre copiii din România merg seara către somn flămânzi…”

Tocmai de aceea inițiativa de vineri este un demers demn de toată lauda. Împreună putem schimba lucrurile și învăța să reducem risipa alimentară. Cum? Vom afla despre depozitarea corectă a hranei, organizarea frigiderului, cum să ne facem cumpărăturile mai eficient. Și câte și mai câte. Deopotrivă vom înțelege de ce e bine să cumpărăm produse locale și doar pe acelea de care avem neapărat nevoie nelăsându-ne atrași de mirajul ofertelor și a cantităților copleșitoare și inutile.

  • Facebook
  • Twitter

E la fel de important să iubim și să luăm acasă fructele și legumele mai puțin estetice căci frumusețea lor stă în gust, nicidecum în înfățișare. E cam ca la oameni: sufletul e cel ce ne face frumoși.
Vor fi multe alte lucruri interesante, dar nu vi le voi dezvălui pe toate acum. Aș strica din farmec. Așa că, rămâne să le descoperiți la fața locului.

  • Facebook
  • Twitter

Profesioniști în delectare culinară și nutriție vor găti în cadrul unor ateliere ce se vor termina cu degustare, iar cei interesați pot afla cum să folosească cât mai eficient fructe și legume – de exemplu, știați că din frunze de ridichi putem prepara gustoasă supă cremă sau delicios pesto?!
Copiii se vor distra de minune făcând mașinuțe și bărcuțe din fructe iar voi, părinții, puteți lua parte la activități pentru a duce acasă îndeletnicirea nou desprinsă. Ori vă puteți face cumpărăturile în tihnă. Dar nu înainte de a mai primi ceva ponturi la acest capitol!

  • Facebook
  • Twitter

Vor fi dulciuri sănătoase, rețete cu drag de natură, produse ce abia așteaptă să fie degustate și premii pentru participanți. Și vom pleca mai informați.
Ce spuneți, ne revedem și vinerea aceasta pentru o porție de sănătate? Va fi un bine făcut tuturor! 

Detalii despre eveniment găsiți aici:
https://www.facebook.com/events/523913604680075/

articole recente

Plăcintă cu spanac și trei tipuri de brânză

Nu știu plăcintă care să se facă mai ușor decât aceasta. La un concurs al eforturilor raportate la rezultatul măsurat în gust bun, câștigă detașat. E minunată. Potrivită atât pentru cei mici cât și pentru mai marii casei, pentru cei ce ar devora absolut orice fiind pofticioși din fire, cât și pentru simandicoșii gastronomiei. E varianta perfectă pentru cei ce iubesc trufandalele pe care cu atâta drag ni le aduce primăvara și vor să se bucure de tot ceea ce au să ne ofere. Și au din belșug!

citește mai mult

Atelier de ornat turtă dulce

Febra sărbătorilor de iarnă deja ne-a cuprins. Se simte peste tot agitația specifică de parcă au intrat zilele în sac și timpul vrea să ne facă în ciudă cu trecerea mult prea rapidă; deopotrivă ne cuprinde o relaxare aparte și suntem copleșiți de bucuria din suflet pentru că urmează poate cea mai frumoasă perioadă din an. Răgaz, introspecție, tihnă. Pe toate le primim de vrem a le accepta.

citește mai mult
Share This