Porția de sănătate

Cu drag de oameni și natură

19

MARTIE, 2019

orașul vibrant

Ce-ați spune de două ore de relaxare, veselie, conexiune cu copiii, întâlnire cu oameni faini, pricepuți în ale gastronomiei și alimentației sănătoase? Vă garantez că după aceea am pleca nu doar mai bine dispuși cât și informați. Nu sună rău deloc, așa-i?

  • Facebook
  • Twitter

Este evident că fiecare părinte își dorește copii veseli, fericiți, dar mai ales sănătoși! Iar sănătatea derivă de la un stil de viață pe măsură. Puterea exemplului se dovedește a fi esențială în relația cu pruncii noștri, căci fapta este covârșitoare în deprinderea de bune obiceiuri.

  • Facebook
  • Twitter

„Demersul are un scop așa de frumos: cum să ne hrănim sănătos pentru un trai fericit. Dar nu se rezumă doar la atât: vom înțelege că e important să trăim cu drag și grijă de natură, să evităm risipa, menținându-ne sănătoși dar conviețuind armonios, fără a dăuna în vreun fel prin faptele noastre.”

Cine, unde, când, cum?

Nu cred să fie modalitate mai potrivită de a-i învăța obiceiuri sănătoase decât printr-o raportare la universul lor: joacă și activități de tot felul, pline de creativitate și lucruri noi de descoperit. Cu așa rețetă, sunt deja cuceriți! Toți copiii sunt curioși, dornici să pășească în teritorii noi încă neexplorate. Și entuziasmați de ideea de a „bucătări”; iar atunci când sunt și părinții implicați, totul devine o poveste de-ți e mai mare dragul de tot ce se întâmplă. E ca și cum ar prinde aripi spre aventuroasă experiență. Vinerea aceasta avem șansa de a le oferi astfel de trăiri. Dar nu numai lor. În 22 martie, la Cora, începând cu ora 18, oamenii preocupați de bine din cadrul Asociației Părinte în Florești împreună cu parteneri de nădejde, reiau un program de suflet, cu drag de bine și comunitate: Porția de sănătate.

  • Facebook
  • Twitter

De ce Porția de sănătate?!

Demersul are un scop așa de frumos: cum să ne hrănim sănătos pentru un trai fericit. Dar nu se rezumă doar la atât: vom înțelege că e important să trăim cu drag și grijă de natură, să evităm risipa, menținându-ne sănătoși, dar conviețuind armonios, fără a dăuna în vreun fel prin faptele noastre.
Cu ajutorul lor vom învăța să fim preocupați în permanență în a găsi surse de hrană bună, curată, cinstită în raport cu noi, să înțelegem cât e de important să ne hrănim sănătos, dar ghidați de principii solide de viață. Vom descoperi împreună cum ingrediente simple, primordiale, naturale, prin jocul imaginației și cel al inspirației de moment, pot fi transformate în gustări cu adevărat savuroase, îmbietoare și teribil de la îndemână. Cu ceea ce în aparență poate părea puțin, ne putem umple sufletul de prea mult.

  • Facebook
  • Twitter

Vor fi demonstrații de gătit, veți descoperi rețete aparte, surprinzătoare care, după bunul obicei al unor gazde ospitaliere, vor fi și degustate. Cum doar să privești nu-i suficient, vă puteți implică la rându-vă în activități culinare, cot la cot părinți și copilași cu vârste între 4 și 10 ani. Știm bine că efortul se răsplătește; mai ales acela de a face bine și a învăța de bine. Nu doar că vom pleca mai bogați cu informații despre un stil de viață sănătos, dar vor fi și premii pentru copiii participanți. Multe motive de bucurie, așa-i?!

  • Facebook
  • Twitter

E important să facem parte din acest proiect, să formăm o comunitate activă, să ne implicăm așa cum știm mai bine, să fim alături pe tot parcursul unei fascinante călătorii, să ne canalizăm eforturile în a face lucrurile să se așeze altfel. Așa cum trebuie să fie!
Eu zic să nu mai stați pe gânduri! E un eveniment ce nu trebuie ratat. Sub nici o formă. Haideți să ne vedem vineri la o porție de bine!

articole recente

Plăcintă cu spanac și trei tipuri de brânză

Nu știu plăcintă care să se facă mai ușor decât aceasta. La un concurs al eforturilor raportate la rezultatul măsurat în gust bun, câștigă detașat. E minunată. Potrivită atât pentru cei mici cât și pentru mai marii casei, pentru cei ce ar devora absolut orice fiind pofticioși din fire, cât și pentru simandicoșii gastronomiei. E varianta perfectă pentru cei ce iubesc trufandalele pe care cu atâta drag ni le aduce primăvara și vor să se bucure de tot ceea ce au să ne ofere. Și au din belșug!

citește mai mult

Atelier de ornat turtă dulce

Febra sărbătorilor de iarnă deja ne-a cuprins. Se simte peste tot agitația specifică de parcă au intrat zilele în sac și timpul vrea să ne facă în ciudă cu trecerea mult prea rapidă; deopotrivă ne cuprinde o relaxare aparte și suntem copleșiți de bucuria din suflet pentru că urmează poate cea mai frumoasă perioadă din an. Răgaz, introspecție, tihnă. Pe toate le primim de vrem a le accepta.

citește mai mult
Share This