POVESTEA ÎNAINTE DE TOATE

De ce Manifest Bon Vivant

Apărut din pură pasiune, aici veți regăsi un concept ce vrea să aducă împreună oameni cu gusturi, valori similare, ce își doresc experiențe inedite, savoare, oameni ce caută și care la rândul lor oferă trăiri. Pasiune pentru ce? Mai ales pentru gastronomie și tot ceea ce implică ea, dar și pentru viață, pentru bucuriile acesteia, pentru timp liber de calitate, pentru momente memorabile petrecute alături de oameni dragi, pentru atmosferă plăcută, într-un cuvânt pentru experiențe complete. Astfel, vreau ca împreună să inițiem un demers, un manifest prin care „îndrăznim” să schimbăm abordarea actuală a conceptului de „a mânca” trimițându-l spre o mai clară și certă poziționare a lui. Nu mâncăm doar pentru a supraviețui, ci putem învăța să mâncam pentru plăcerea gustului, savoare, senzații oferite, pentru trăirile aduse, pentru a ști să descoperim și să ne bucurăm de timp de calitate în atmosferă pe măsură. Vrem să ducem aspectul gastronomic spre un loc binemeritat ca o parte componentă a artei de a trăi frumos, ca o revoluție, reașezare a ceea ce se practica până în acest moment. Noi vrem totul, pachetul complet, pentru că noi merităm totul.

GUST

SAVOARE

EXPERIENȚĂ

 Cu ce vă pot fi de ajutor

Ce-ar fi să poți merge să te bucuri de experiența unui prânz, a unei cine ori a unei simple băuturi cu prietenii încrezător ca vei petrece timp bun, de calitate, fără teama de eșec ori de surprize neplăcute? Sună cam idealist, așa-i? Ei bine, de acum încolo acest lucru este posibil. Aici veți găsi împărtășirea unor experiențe personale și nu doar clasicele recenzii căci sunt o persoană activ implicată în tot acest proces. Voi depăna povești autentice, trăite, căci voi lua la pas restaurantele, bistrourile, cafenelele din Cluj, voi degusta, experimenta, testa ce aduce fiecare din ele și ceea ce au de oferit. Apoi, dintr o perspectivă strict personală, dar cu un puternic spirit critic și analitic, vin să vă spun ce mi s-a întâmplat, ce am descoperit, fără a omite vreun aspect; veți primi informație selectată.
În permanență scrierile vor fi oneste, asumate, fără abatere de la etică și adevăr, fără posibilitatea de a fi influențate în vreun fel. Chiar dacă ar putea fi deranjante uneori, deoarece nu mă voi da înapoi de la a spune ce nu a fost tocmai în regulă, vreau ca scopul acestui demers să fie bine înțeles; cu siguranță nu e unul de natură negativă, menit să pună pe cineva într-un con de umbră. Dimpotrivă, trebuie perceput ca o oportunitate, o șansă de pe urma căreia toți cei implicați au de câștigat: noi, bon viveurii vom ști să alegem înțelept pentru a ne bucura de experiențe desăvârșite, complete, iar de partea cealaltă vor putea fi îndreptate aspecte ce nu funcționează la parametri optimi pentru businessuri cu adevărat îmbunătățite. Trebuie să evoluăm continuu din ambele perspective. Spun ce mi-a plăcut, ce m-a încântat, cum a fost mâncarea, atmosfera, serviciile, dar, în egală măsură și ceea ce nu, dacă a fost cazul.

cum voi face asta?

Eu inițiez explorările, primul pas, îmi asum experiențele cu tot ceea ce aduc acestea, vin și vi le împărtășesc pentru a vă decide cum să acționați. Vă îndrum în a ști unde să mergeți să mâncați bine, pe măsură așteptărilor, într-o atmosferă plăcută, cu echitate în ceea ce privește raportul calitate/preț. Veți putea alege locații deja testate, unde veți ști la ce să vă așteptați, puteți alege în cunoștință de cauza, fără a irosi bani, timp prețios ori a avea surprize neplăcute în momente dragi vouă ce ar trebui să fie relaxante și memorabile în cel mai pozitiv mod cu putință. Povestea noastră împreună nu se va limita doar la atât; vă voi împărtăși experiențe trăite la evenimente conexe conceptului gastronomic: degustări diverse, festivaluri, târguri, lansări. Vom explora un oraș ce trece continuu printr-o transformare spectaculoasă, vom lua pulsul vieții vibrante, vom descoperi și vom alege înțelept. Vom mânca memorabil, vom petrece timp de calitate excepțională și cu siguranță vom fi fermecați de ceea ce vom descoperi la nivel gastronomic. Clujul este foarte ofertant, surprinzător și variat din punctul acesta de vedere, evoluează în permanență și parcă face asta din ce în ce mai bine.

Comunitatea Bon Vivant

Vă chem în experiența mea pentru momente inedite, senzații, trăiri altfel. Nu sunt doar un emitent de opinii ci vom fi în permanență conectați, veți putea împărtăși la rândul vostru propriile experiențe, vă puteți exprima opiniile, veți genera feed-back real, constructiv despre locurile văzute. Totul pentru o viață bună trăită din plin, gusturi din ce în ce mai rafinate, elevate. Vom aduce spre dezbatere subiecte diverse, de la cum să abordăm fructe și legume exotice, până la vinuri, băuturi de tot felul, ciocolată, brânzeturi deosebite și câte altele. Și va fi minunat!
Vom fi exploratori, cei ce știu să găsească fericire în lucrurile simple din jurul lor, ce vor să aleagă altfel, bine și să primească pe măsura așteptărilor; vom descoperi emoția noului, vom experimenta și vom ieși mai bogați sufletește, mai cunoscători. Vom ști să descoperim gusturi rafinate, savori multiple, vom alege înțelept și ne vom bucura pe deplin de viață!

articole recente

articole recente

Plăcintă cu spanac și trei tipuri de brânză

Plăcintă cu spanac și trei tipuri de brânză

Nu știu plăcintă care să se facă mai ușor decât aceasta. La un concurs al eforturilor raportate la rezultatul măsurat în gust bun, câștigă detașat. E minunată. Potrivită atât pentru cei mici cât și pentru mai marii casei, pentru cei ce ar devora absolut orice fiind pofticioși din fire, cât și pentru simandicoșii gastronomiei. E varianta perfectă pentru cei ce iubesc trufandalele pe care cu atâta drag ni le aduce primăvara și vor să se bucure de tot ceea ce au să ne ofere. Și au din belșug!

citește mai mult
Atelier de ornat turtă dulce

Atelier de ornat turtă dulce

Febra sărbătorilor de iarnă deja ne-a cuprins. Se simte peste tot agitația specifică de parcă au intrat zilele în sac și timpul vrea să ne facă în ciudă cu trecerea mult prea rapidă; deopotrivă ne cuprinde o relaxare aparte și suntem copleșiți de bucuria din suflet pentru că urmează poate cea mai frumoasă perioadă din an. Răgaz, introspecție, tihnă. Pe toate le primim de vrem a le accepta.

citește mai mult
Brutăria artizanală Grana

Brutăria artizanală Grana

Am crescut cu pâine făcută în casă. Era nelipsită. Nu dintr-un moft, trend ori ceva similar. Ci din necesitate. La acea vreme nici prin cap nu-mi trecea că e vorba de pâine artizanală. Ori că i s-ar spune așa. Era firescul. Treptat a dispărut. Am devenit mai lipsiți de timp, poate.

citește mai mult

Contact

Telefon

+(4) 0734 659 686

E-mail

contact@manifestbonvivant.com

Scrieți-mi aici

Acord GDPR

Share This