Sunny Bistro and Lounge

Fermecător prin simplitate și ospitalitate

23

MAI, 2019

venit, văzut… scris

Uneori duminicile pot fi dificile. Și nu pentru că ar contribui ele cu ceva la asta. Doar că graba, neatenția ori nepăsarea ta de cu o zi înainte pot face să fii luat neplăcut prin surprindere atunci când te trezești de bună dimineață cu o foame colosală și constați că nu ai de nici unele pentru a o potoli.
Nu îți rămân prea multe de făcut decât să îți iei picioarele la spinare și să fii suficient de inspirat să alegi un loc propice înfruptării dar care să îți facă și ziua, începută prost, mai bună. Mult mai bună!

 • Facebook
 • Twitter
 • Facebook
 • Twitter

Veselă, vibrantă, aducătoare de zâmbet. Așa e ambianța

Într-o duminică de mai, cu un Cluj fremătând din pricina Street Food Festival aflat în plină desfășurare, eu am trăit scenariul descris mai devreme. Dar am avut și norocul de a descoperi un loc numai bun de a-mi schimba starea proastă dată de începutul acelei zile. Soare, cald, senin afară după multe zile ploioase; deopotrivă încântare, multă culoare debordând veselie, interior cu abordare decorativă vibrantă pe strada Regele Ferdinand numărul 37, casa Sunny Bistro and Lounge. Locul îți poate aduce buna dispoziție instantaneu. Te relaxează, îți încântă privirile, bucură sufletul. Atmosfera e cozy, primitoare; de parcă dintotdeauna locul tău era acolo. Se vede atenția sporită la detalii, o amenajare cochetă a unui spațiu nu foarte mare dar nici prea mititel, dominat de alegeri în linii moderne. Nu e ceva complicat, dificil ori greu abordabil. Dimpotrivă: simplu, de bun gust, cu accesorii decorative de-a dreptul fermecătoare. Naturalul meselor și al scaunelor e puternic contrastat de albastrul turquoise al unor canapele extrem de comode. Pe ele, oacheșe și inspirând tihnit popas, stau câteva pernuțe de un galben pai delicios. Corpuri de iluminat cu alură metalică ancorate clar în tiparul vremurilor pe care le traversăm, etajere numai bune de a primi în îmbrățișarea lor obiecte ce par a fi aduse din călătorii de peste tot în lume, mândre purtătoare de amintiri de vacanță, ferestre largi, tip arcadă, prin care lumina invadează nestăvilită și bucură. Dătătoare în același timp de frumoasă priveliște asupra Pieței Mihai Viteazul cu a sa arhitectură aparte. Numai pe mine mă fascinează oare să stau într-un colț și să contemplu fascinația străzii?! Loc din acela de stat un pic mai mult, în care te simți așa bine căci nu ai mai pleca. Poți lucra, stabili întâlniri cu prietenii, ieșiri cu familia în dimineți de week-end mai mofturoase. Indiferent de circumstanță te vei relaxa, bucura de ambianță și mâncare făcută cu drag. Îți va fi bine căci locul inspiră armonie.

 • Facebook
 • Twitter
 • Facebook
 • Twitter

„Mâncarea arată bine, apetisant, stârnește curiozitate. E ca o invitație deschisă la a fi degustată. Căci te întrebi cum pot fi încântate percepțiile dacă e așa oacheșă.”

Omul, dar mai ales sufletul lui, sfințesc locul

Că omul sfințește locul, e treabă știută de multă vreme. Doar că aici implicarea e totală. Iar ei i se adaugă pasiune și mult suflet. Dorința de a face lucrurile să iasă bine. Un bistro aflat la început, inițiativa a doi frați, unul absolvent de specializare alimentară la USAMV, celălalt încă aflat pe băncile școlii. Unul se ocupă de oaspeți, primirea și servirea lor, celalalt „domnește” în bucătărie. Pun mult suflet în acest proiect al lor. Preocupați tot timpul să facă să te simți binevenit, să îți fie plăcută șederea. Amabili, respectuoși, atenți la dorințele celor ce le trec pragul. Sunt deschiși și știu a se apropia de oaspeți. În primele luni nu puteai găsi cafea de specialitate în meniul lor; atunci când i-am vizitat prima oară, exact așa era. Mereu ascultând ceea ce își doresc clienții, iată că de săptămână trecută au rezolvat și acest aspect. Cafeaua de specialitate de la Hot Pipes Roastery poate fi acum savurată la ei, alături de cea de până acum. De dragul clienților ce o preferă au ales să o păstreze în meniu. Din punctul meu de vedere pot spune că abia acum incursiunea culinară la Sunny Bistro and Lounge e completă.

 • Facebook
 • Twitter

Tacâmurile vin într-un coșuleț de răchită, șervețelele sunt de un galben solar, flori proaspete își au momentul de tihnă în mici vaze de sticlă. Singurele ce nu prea își găsesc locul acolo sunt cele artificiale, de la ferestre. Vesela e extrem de frumoasă și nu cred să o mai fi întâlnit în alte restaurante. Îți fură privirile și pune de minune în valoare preparatele. Care nu sunt doar aspectuoase, ci și extrem de gustoase. De altfel, mereu se aduc îmbunătățiri meniului, se experimentează rețete noi tocmai pentru a ne bucura de mâncare așa cum se cuvine.

 • Facebook
 • Twitter

Brunch all day, dar chiar mai mult de atât

Când nu mă pot hotărî nici în ruptul capului între vreo 3 preparate din meniu și apelez la ajutorul gazdelor, e semn bun. Nu doar că foamea-i mare dar și că oferta e tentantă, stârnește curiozitate și dorința degustării. Deschis în fiecare zi până la ora 18, Sunny Bistro and Lounge oferă o gamă variată de preparate pentru brunch – care e sevit pe tot parcursul programului – omlete, ouă poșate, crostini, english breakfast, pulled pork sandwich. Mai adăugați vreo trei salate, cam tot atâtea supe, patru feluri principale, trei deserturi, băuturi calde, răcoritoare, bere, vin și aveți imaginea completă. Plus câteva opțiuni de smoothie. Prețuri mai mult decât rezonabile, mai ales dacă e să le raportăm la calitatea mâncării servite și amplasarea bistroului în miez de Cluj.

 • Facebook
 • Twitter

Ouă marocane: două ouă poșate, brânză feta, clătită marocană, usturoi, sos de roșii. Și un mix de salată proaspătă. Toate într-o farfurie de un albastru fascinant. Porție mai mult decât generoasă și o combinație extrem de interesantă ce pentru mine a căpătat un aer oarecum exotic. Am o pasiune pentru Marrakech și alegerea acestui fel a fost ca o transbordare pe teritorii marocane. Mâncarea arată bine, apetisant, stârnește curiozitate. E ca o invitație deschisă la a fi degustată. Căci te întrebi cum pot fi încântate percepțiile dacă e așa oacheșă. Sățioasă, bine echilibrată. Clătita marocană, mult mai groasă decât cele cu care suntem obișnuiți – mai degrabă i-aș spune turtă – neutră în materie de gust, fină ca și textură se potrivește cu natura sărată a brânzei și moliciunea specifică ouălor poșate. Făcute cum trebuie, cu val curgător de gălbenuș  auriu. Consistența lor cremoasă era oarecum „trezită” și scoasă din linearitatea specifică de puțin acrișorul sosului de roșii și prospețimea salatei. Acel aspect aducător de echilibru întru mângâierea papilelor gustative. Exact ceea ce trebuia pentru a merge de minune împreună.

 • Facebook
 • Twitter

Incursiunea din acea zi s-a terminat după ce am reușit să „dobor” porția comandată. Ar fi fost păcat să o las să se irosească. Deja și starea de spirit era cu totul alta. Dar tânjeam la ceva dulce. Așa că două zile mai târziu am revenit, m-am bucurat de o cafea de specialitate și, la recomandarea lor, de o porție de clătite cu topping de alune și lapte condensat. Surprinzătoare, cu adevărat. Cu cel mai aerat blat dătător de textură pufoasă, mângâietoare și bucăți de alune crocante cu gust plin, aromat. Sosurile se împleteau de minune într-o simfonie a gustului pentru ca fiecare dumicat să genereze intense trăiri culinare. Simple și totuși atât de complexe în impactul asupra gustului. Cât despre laptele condensat… Ei bine, de mult nu mi-a mai fost dat să degust ceva atât de fin. Și delicat peste măsură.

 • Facebook
 • Twitter

Sunny Bistro and Lounge te bucură. Exact acesta este termenul ce îl descrie cel mai bine. Dar nu oricum, ci în varii privințe. Are câte puțin din toate, știe să îți între pe sub piele și cum să te facă să revii. Însă, mai presus de orice, e tare abordabil. Încărcat de căldură, fermecător prin simplitate și naturalețe. Nu găsești ceva regizat ori prea scorțos. Ca acea gazdă ce se bucură sincer de prezența ta și se pricepe de minune în a te omeni cu ce are ea mai bun. Iar asta te face să te simți fabulos!

 • Facebook
 • Twitter

articole recente

Plăcintă cu spanac și trei tipuri de brânză

Nu știu plăcintă care să se facă mai ușor decât aceasta. La un concurs al eforturilor raportate la rezultatul măsurat în gust bun, câștigă detașat. E minunată. Potrivită atât pentru cei mici cât și pentru mai marii casei, pentru cei ce ar devora absolut orice fiind pofticioși din fire, cât și pentru simandicoșii gastronomiei. E varianta perfectă pentru cei ce iubesc trufandalele pe care cu atâta drag ni le aduce primăvara și vor să se bucure de tot ceea ce au să ne ofere. Și au din belșug!

citește mai mult

Atelier de ornat turtă dulce

Febra sărbătorilor de iarnă deja ne-a cuprins. Se simte peste tot agitația specifică de parcă au intrat zilele în sac și timpul vrea să ne facă în ciudă cu trecerea mult prea rapidă; deopotrivă ne cuprinde o relaxare aparte și suntem copleșiți de bucuria din suflet pentru că urmează poate cea mai frumoasă perioadă din an. Răgaz, introspecție, tihnă. Pe toate le primim de vrem a le accepta.

citește mai mult
Share This